Smittevern ved Steinerskolen

For å begrense smittefare må vi sørge for at syke personer ikke er på skolen eller SFO.

Disse elever skal ikke møte på skolen/SFO:

• Elever og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte på skole/SFO. De skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god.

Elever med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Elever eller ansatte som har bekreftet Covid-19
  • Elever eller ansatte som har nærkontakt/husstandsmedlem til en person med bekreftet Covid-19
  • Foresatte som har luftveissymptomer, er i karantene eller isolasjon

Elever kan og skal komme på skolen/SFO:

• Når de ikke har symptomer på sykdom.
  • ved gjennomgått luftveisinfeksjon kan elever komme tilbake når
    1. de har god allmenntilstand (Barneskole)
    2. de er symptomfrie (ungdomsskole, VG)
  • hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke bekreftet Covid-19
  • elever med typiske symptomer på pollenallergi (kjent pollenallergi, rennende nese, rennende/kløende øyne)
  • barn med rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt. (obs! gjelder kun Barneskole)
  • elever med restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon (f.eks rennende nese, sporadisk hoste), dersom allmenntilstanden er god og eleven er tilbake i sin vanlige form. (obs! gjelder kun Barneskole, eldre elever skal holde seg hjemme til de er symptomfrie)

Lenke til informasjon for foreldre om barn og koronavirus fra regjeringen.